Sempena Kemahkotaan DYMM Sultan Ibrahim Sultan Johor

03 Februari 2010

Bonda Sultan Johor Ziarah Makam Almarhum Sultan Iskandar

BONDA Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, Khalsom Abdullah menaburkan bunga dan air mawar di makam Almarhum Sultan Iskandar di Makam Diraja Mahmoodiah, Johor Bahru, semalam. Khalsom tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail (LTASI), Senai dari London pada jam 11.55 pagi semalam dengan menggunakan pesawat persendirian yang turut diiringi Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim dan sepupunya Tengku Shakirinal Shah bersama isteri.

JOHOR BAHARU, 2 Feb (Bernama) -- Hajjah Khalsom Abdullah, bonda kepada Sultan Johor Sultan Ibrahim Selasa menziarahi makam Almarhum Sultan Iskandar di Makam Diraja Bukit Mahmoodiah di sini.

Hajjah Khalsom, 72, yang diiringi cucunda Tunku Abdul Jalil tiba di Makam Diraja kira-kira 2.30 petang untuk menziarahi makam Almarhum Sultan Iskandar yang mangkat pada 22 Jan lepas.

Terdahulu, bonda Sultan Johor itu tiba dengan pesawat khas Diraja Johor di Lapangan Terbang Sultan Ismail, Senai kira-kira 12 tengah hari dari Subang, Selangor. Hajjah Khalsom yang tiba di ibu negara dari London malam semalam.

Sejurus tiba, Hajjah Khalsom dibawa ke Istana Pasir Pelangi di sini untuk santapan tengah hari bersama-sama Sultan Johor.

Sultan Ibrahim dimasyhurkan sebagai Sultan Johor yang kelima pada 23 Jan lepas di Istana Besar, Johor Baharu berikutan kemangkatan ayahanda baginda sehari sebelum itu.

-- BERNAMA

Tiada ulasan:

Rangkaian Blog